• Szakmai konferencia archivum
  • Szakmai video archivum

SZAKMAI KONFERENCIÁK ÉS TANÁCSADÓI NAPOK

KÖVESSE ESEMÉNYEINKET

Rendezvényeink

A Menedzser Praxis konferenciáin a gazdasági és társadalmi folyamatokat követve adunk válaszokat azokra a kérdésekre, amelyekkel Ön munkája során szembesülhet. Bemutatjuk egy-egy téma mélyebb összefüggéseit, ugyanakkor előadóink olyan szakemberek, akiknek tudására a gyakorlati alkalmazást illetően is támaszkodhat.

ONLINE SZÁMLAADAT SZOLGÁLTATÁS

Kihívások és lehetőségek

Czöndör Szabolcs főosztályvezető, Nemzeti Adó- és Vámhivatal előadása

BÉRTÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE

A Bértámogatás igénylése

Ruszin Zsolt, a MKOE alelnöke, könyvvizsgáló, bejegyzett adószakértő, igazságügyi adó- és járulékszakértő, szakoktató

ADÓKÖNNYÍTÉSEK

Adózási kedvezmények érvényesítése

Dr. Orbán Ildikó főosztályvezető, NAV Dél-budapesti Adóigazgatósága

REGISZTRÁLJON ESEMÉNYKÖVETÉSRE ÉS NÉZZE DÍJMENTES ELŐADÁSAINKAT!

LEGUTÓBBI SZAKMAI ESEMÉNYEINK

Legutóbbi eseményeink adózás témakörben

-

Felkészülés a 2021-es adócsomag legjelentősebb változásaira

A 2021. évi adótörvény módosítás az összes főbb adónemet érinti különböző mértékben és számos újdonságot tartogatnak mind a vállalkozások, mind a magánszemélyek számára. A következő év adószabályaira való felkészülés komoly fejtörést okoz a könyvelők, bérszámfejtők számára. Szakmai napunkon felkért előadóink a 2021-es adókörnyezetre átállást segítik és azokat a lényeges kérdéseket veszik górcső alá, amelyek esetén jelentős változásokra van szükség. Mindezt közérthető formában, paragrafusok szó szerinti ismertetése nélkül.

  • 09:00-10:00 Társasági adó, kisvállalati adó, helyi adók 2021 -dr. Gróf Gabriella jogász, igazságügyi adó- és könyvszakértő
  • 10:00-11:00 Személyi jövedelemadó, jövedéki adó változások, adóigazgatás és gépjárműadó a NAV-nál -dr. Orbán Ildikó főosztályvezető, NAV Dél-budapesti Adóigazgatósága
  • 11:00-12:00 Hogyan feleljünk meg a kötelező online számlaadat- szolgáltatás Adóhatóság 2021-es elvárásainak?- Czöndör Szabolcs főosztályvezető, Nemzeti Adó- és Vámhivatal
  • 12:30-13:30 Kata 2021- a 40 százalékos adóteher szabályai- Ruszin Zsolt a Menedzser Praxis Cégkapu szakértője, az MKOE alelnöke, könyvvizsgáló, bejegyzett adószakértő, igazságügyi adó- és járulékszakértő, szakoktató
  • 13:30-14:30 A társadalombiztosítást érintő módosítások- Széles Imre tb szakértő, a Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Igazgatósága Nyugdíjellenőrzési Főosztályának vezetője
  • 14:30-15:30 Általános forgalmi adó 2021- Bonácz Zsolt adótanácsadó, adószakértő

VIDEO MEGTEKINTÉSE >>

Legutóbbi eseményeink munkaügyi témakörben

-

Felkészülés az új munkaügyi ellenőrzés szabályaira

Új időszámítás kezdődik a munkaügy hatóság és ellenőrzések életében, 2021. március elsejétől jön a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság. Az ellenőrzés és az intézkedések szabályait márciustól nem egy törvény tartalmazza, mint eddig, az új törvény csak keretjellegű szabályokat tartalmaz, és a részleteket 4 végrehajtási rendeletből kell kiolvasni.

A korábbihoz képest bővülni az új foglalkoztatás-felügyeleti hatóság intézkedési jogosítványa, továbbra is előzetes értesítés, és engedély hiányában továbbra is ellenőrizhet, azonban már nem csak a munkaviszonyra vonatkozó jogszabályok minimumkövetelményeinek betartása lesz a középpontban.

 

Szakmai napunkon ismertetjük, hogy az új szabályok alapján mikor figyelmeztet, és mikor, milyen mértékű munkaügyi bírsággal számolhat a munkáltató, segítünk abban felkészülni egy újfajta hatósági ellenőrzésre!

 

Szakértőnk: Dr. Dudás Katalin, munkajogász, egyetemi adjunktus

 

VIDEO MEGTEKINTÉSE >>

Legutóbbi eseményeink logisztikai témakörben

-

BIREG és EKÁER kötelezettség a gyakorlatban

2021. január elsején újabb kihívással kellett szembe nézniük a logisztikai tevékenységű vállalkozásoknak. A BIREG vagyis az Előzetes Elektronikus Engedélyregisztrációs Rendszer egy a hatóság által üzemeltetett új elektronikus rendszer, amely felületre a közúti fuvarozásban használt engedélyeket és a szállítások adatait kell adott fuvarfeladathoz kapcsolódóan valós időben bejelenteni. A regisztrációs és adatbejelentési kötelezettség nemcsak a magyar fuvarozókra vonatkozik, fontos, hogy a BIREG üzembentartói regisztrációja minden fuvarozót érint, ideértve a közösségi engedéllyel tevékenykedő európai uniós vállalkozókat is.

 

2021. február 1-jétől a BIREG használatának elmulasztása az engedély nélkül végzett fuvarozással esik azonos elbírálás alá, így azzal megegyező szankciót von maga után.

 

Az EKÁER vagyis az Elektronikus Közúti Áruforgalom-ellenőrző Rendszer szabályai is változtak, 2021-től kizárólag a kockázatos termékekre vonatkozik az EKÁER alkalmazási köre. Változott a kockázati biztosíték összege valamint a kockázati biztosítékot nyújtók köre is.

 

Gyakorlati, online szakmai napunkon a BIREG és az EKÁER legfontosabb kötelezettségeit, új szabályait és az ellenőrzés körülményeit ismertetjük a gyakorlat szemszögéből.

 

Szakértőnk:
Kisgyörgy Ilona okleveles könyvvizsgáló, adószakértő, okleveles közgazdász

 

VIDEO MEGTEKINTÉSE >>

Legutóbbi eseményeink számlázás témakörben

-

Online számlaadat-szolgáltatás - fókuszban a kritikus pontok

Legkésőbb 2021. március 31-ig van lehetősége az áfaalanyoknak számlázó programjaikat felkészíteni az új, 3.0-ás verziójú séma alkalmazásával történő adatszolgáltatásra a NAV által alkalmazandó szankciók nélkül, április elsejétől komoly mulasztási bírságra számíthatunk, ha áfaalanyként nem, vagy nem megfelelően szolgáltatunk adatot a számláikról.

 

A NAV folyamatosan vizsgálja az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség teljesítését, a szankciómentes időszakot követően az adatszolgáltatási kötelezettséggel érintett áfaalany számlaadat-szolgáltatása teljesítésének elmulasztása, késedelmes, hiányos, hibás vagy valótlan adattartalmú teljesítése esetében az adóhatóságnak lehetősége van mulasztási bírság kiszabására.

 

Ennek elkerülése érdekében szakmai napot szerveztünk Önnek, ahol szakértőnk, Czöndör Szabolcs a NAV főosztályvezetője megmutatja, hogy ezek a hibák hogyan kerülhetőek el.

 

Szakmai napunk programja:

 

10:00-12:00 Megoldás az online számlaadat-szolgáltatás ismétlődő hibáira, Czöndör Szabolcs a NAV főosztályvezetője

 

VIDEO MEGTEKINTÉSE >>

Legutóbbi eseményeink számvitel témakörben

-

Kötelező számviteli szabályzatok frissítésének 2021-es szabályai

Minden vállalkozás köteles a bejegyzését követően záros határidőn belül elkészíteni és minden évben frissíteni a működéséhez kapcsolódó kötelező szabályzatokat. Ezek a törvényi kötelezettség alapján előírt szabályzatok alapjaiban határozzák meg a pénzügyek kezelését, a társaságok alkalmazott eljárásainak folyamatát, módszereit ezért különösen fontos az évenkénti hatályos jogszabályi környezetre való szabásuk.Szakértőnk a kötelező számviteli szabályzatok készítési és frissítési szabályait közelíti meg gyakorlati szemszögből.

 

Szakértőnk:
Dr. Sallai Csilla könyvvizsgáló, adószakértő

 

Számviteli szabályzatok készítésének szabályai
– számviteli politikában szabályozandó kérések és ezek hatása a beszámoló egyes elemeire
– az eszközök és a források leltárkészítési és leltározási szabályzata
– az eszközök és a források értékelési szabályzata;
– az önköltségszámítás rendjére vonatkozó belső szabályzata;
– a pénzkezelési szabályzat.

 

VIDEO MEGTEKINTÉSE >>

Legutóbbi eseményeink vállalkozási témakörben

-

Gyakorlatban az őstermelők új működési szabályai és kötelezettségei

2021. január elsején lépett hatályba a mezőgazdasági őstermelőről, az őstermelők családi gazdaságáról és a családi mezőgazdasági társaságról szóló?törvény. Jelentősen átalakult a családi gazdaságok jogi háttere, januártól három működési forma közül választhat a családi gazdaságban dolgozó termelő: maradhat őstermelő, alkothat őstermelők családi gazdaságát vagy családi mezőgazdasági társaságot. Változtak a működési szabályok, az adminisztratív kötelezettségek. Szakmai napunkon ezeket a módosításokat taglaljuk közérthető formában, amelyet őstermelőknek és őstermelőket könyvelő szakembereknek ajánlunk.

 

Szakértőnk a kötelező számviteli szabályzatok készítési és frissítési szabályait közelíti meg gyakorlati szemszögből.

 

Szakértőnk:
dr. Cseszlai István agrárpolitikai szakértő

VIDEO MEGTEKINTÉSE >>

-

Kata konzultáció - minden a 40%-os adóról

A kata szabályai 2021. január 1-jétől jelentősen szigorodtak. A téma fontosságát jól mutatja a korábbi három szakmai napunkra jelentkező közel 15 ezer résztvevő. A februárban tartott eseményünkre beérkező, közel 600 kérdésből tudjuk, hogy az új törvény kapcsán melyek a sarkalatos pontok, ahol elkél még a segítség a kisadózóknál. Áprilisban olyan online szakmai napot tartunk, ahol szakértőnkkel Ruszin Zsolttal a legjellemzőbb kérdéseket tisztázzuk.

 

Szakértőnk:
Ruszin Zsolt a Menedzser Praxis Cégkapu szakértője, az MKOE alelnöke, könyvvizsgáló, bejegyzett adószakértő, igazságügyi adó- és járulékszakértő, szakoktató

VIDEO MEGTEKINTÉSE >>

KÉRJEN ÉRTESÍTÉST ESEMÉNYEINKRŐL! REGISZTRÁLJON 1 PERC ALATT!

Feliratkozom
50

RENDEZVÉNY/ÉV

50000

RÉSZTVEVŐ/ÉV

6000

TANÁCSADÁS/ÉV

200

SZAKÉRTŐ

REGISZTRÁCIÓ ESEMÉNYKÖVETÉSRE

Az alábbi regisztrációval rendszeres értesítést küldünk Önnek a jövőben rendezett szakmai rendezvényeinkről!
Szeretnénk, ha levelünk mindenképp eljutna Önhöz, így javasoljuk, ellenőrizze megadott e-mail fiókjának spam mappáját is, és adja hozzá a küldő e-mail címet címjegyzékéhez.

Kérjük minden adatot pontosan adjon meg!RÓLUNK

Cégünk online és személyes „tanácsadói napokat” (szemináriumokat) szervez a nagyközönség számára frekventált témakörökben, valamint szűkebb, magasan képzett célcsoportok igényeinek megfelelően, workshop jelleggel, évente 20-30 alkalommal, közel 50000 résztvevővel.

  • Az alapítók a mai napig kizárólagos tulajdonosai cégünknek, közülük ketten a menedzsmentet is vezetik

  • Célunk a magyar vállalkozási és intézményi szektor számára megbízható, kiszámítható hátteret biztosítani a jogi, gazdasági és szakmai információk naprakész áramoltatásában, és gyakorlati adaptációjában

  • Jelenleg saját szektorunkban a legnagyobb, hazai tulajdonú vállalatként vagyunk jelen – közel 100 munkavállalóval, Budapesten és vidéki fióktelepeken